ANKARA / ÇANKAYA - Halide Edip Adıvar Ortaokulu

Tem

Haz

2018 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma okulumuz konferans salonunda program doğrultusunda devam etmektedir.

May

Açılışını okulumuz müdürü Hikmet ATICI´nın yaptığı yıl sonu karma resim sergisinde öğrencilerimizin yaptığı resimler sergilendi.

May

Okulumuzda,öğrenci velilerimizin de katılımıyla 19 Mayıs Atatürk´ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın

okunmasından sonra öğrencilerimizin hazırladığı kutlama programı yapıldı.Programın sonunda çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğrencilere okul müdürümüz Hikmet ATICI tarafından ödülleri verildi.

Nis

Sıfır Atık Projesi çalışmaları okulumuzca planlanmış ve çalışmalara başlanmıştır..

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuz öğretmenlerince hazırlanan kutlama programı dahilinde coşkuyla kutlandı.

Nis

Okulumuzda,sorularını matematik öğretmenlerimizin hazırladığı Matematik Olimpiyatları düzenlendi.Öğrencilerimiz zevk ve heyecanla olimpiyatlara hazırlandılar.

Mrt

ONLAR GERİ DÖNMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİLER."ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİLER."Bugün okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü´nü düzenledik.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi andık.Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.

Okulumuz konferans salonunda 18 Mart 2018 pazar günü saat 11.00 de "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü " etkinlikleri düzenlendi.Okul müdümüz Hikmet ATICI günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.Öğrenciler;günün anlam ve önemi ile ilgili yazı ve şiirlerini okudu."Şehitler Ölmez"

konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.Dereceye giren kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu.

Yoğun katılımın olduğu anma etkinliği müzik öğretmenimizin  hazırladığı oratoryunun sunumu ile  sonar erdi.

Mrt

İstiklal Marşı´mızın Kabulünün  97. yıldönümü hazırlanan program çerçevesinde kutlandı.

2017-2018  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HALİDE EDİP ADIVAR ORTAOKULU

12 MART 2018 İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ PROGRAMI

Program Akışı

1.      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan  Müzik öğretmeni Zekiye ARISOY sorumludur.

2.      Günün anlam ve önemi belirten konuşma Okul Müdürü Hikmet ATICI tarafından yapılacaktır.

3.      Mehmet Akif ERSOY’un İstiklal Marşı’nı yazması ile ilgili konuşma 6/C sınıfından Altay ALAN tarafından yapılacaktır.

4.      Arif Nihat ASYA’nın “Bayrak” şiiri 7/D sınıfından Bilgesu AKAY tarafından okunacaktır.

5.      Mehmet Akif ERSOY’un yazdığı şiirin Türkiye Büyük Millet Meclis’nde milli marş olarak  kabul edilmesiyle ilgili konuşmayı 6/E sınıfından Aleyna BAYRAKTAR tarafından yapılacaktır.

6.      Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Okul Müdürü Hikmet ATICI tarafından ödül verilecektir.

7.      Şiir yarışmasında 1.olan öğrencinin şiirini okuması.

8.      8. Sınıf öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okunacaktır.

9.      Kapanış.

Genel Esaslar

1.Program sunumu Azra KARAGÖZ tarafından yapılacaktır.

2.      Program akışından Suhel YAVUZ sorumludur.

3.      Okul panolarının hazırlanmasından  Suhel YAVUZ ve Arzu PİRİÇ sorumludur.

4.      Tören alanının hazırlanmasından Suhel YAVUZ sorumludur.

5.      Şiir yarışmasından Türkçe öğretmenleri Arzu PİRİÇ ve Suhel YAVUZ sorumludur.

6.      Şiir okunmasından  Türkçe öğretmenleri Arzu PİRİÇ ve Suhel YAVUZ sorumludur.

7.      Sahne ses düzeninden  Müdür Yardımcısı Vefa Karatoprak sorumludur

8.      Tören alanının düzeninden Beden Eğitimi öğretmenleri sorumludur.

Şbt

ATO Congresium’da 300’ü aşkın yayınevinin katıldığı 12´nci Ankara Kitap Fuarı´na,20-23 Şubat 2018  tarihlerinde   öğrencilerimiz sınıflar bazında fuara götürülmüştür.